2013.11.27.
23:18

Írta: szavazatszemlélő

Igazat mond Horváth András?

Napról napra tovább gyűrűzik, a Horváth András volt NAV dolgozó által kirobbantott áfacsalási botrány. Hétfőn az Átlátszón jelent meg egy újabb, volt NAV dolgozó (N. úr) levele, mely igazolni látszott Horváth András állításait.

Ehhez képest, szerdán Giró-Szász András kormányszóvivő, az MTI-nek szinte szóról szóra ugyanazt nyilatkozta mint Vámosi-Nagy Szabolcs volt APEH elnökhelyettes, kedden az Egyenes Beszédben. Szerintük elképzelhetetlen, hogy ilyen nagy ügyeket eltusolhattak volna, mivel a NAV-nál  legalább 15-20 embernek tudnia kellet volna erről, meg egyébként is, az egész csak egykori, sértett dolgozók nyilvános vádaskodása.

Azt már tudjuk, hogy a NAV által egy hétvége alatt lezavart vizsgálat, mindent rendben talált. Egyenlőre úgy néz ki, hogy parlamenti vizsgálóbizottság sem fog felállni az ügyben.

Viszont szerdán délután tartottak egy nem hivatalos parlamenti meghallgatást, melyen Horváth András többek között azt állította, hogy az "olajos" ügyek nem szűntek meg, csak átalakultak. Emellett N. úr újabb részleteket árult el a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának megszüntetéséről. Szerinte a szervezetet 2010 óta tudatosan gyengítették, többek közt az ellenőrök létszámának csökkentésével. Véleménye szerint egy, a kormánytól független, adószakértőkből, adójogászokból álló szervezet tudná, a NAV ellenőrzési osztályát megfelelően átvilágítani.

A tisztánlátás az ügyben egyre nehezebb, erről kérdezzük most az önök véleményét.

Szólj hozzá!

Címkék: áfacsalás NAV HorváthAndrás

A bejegyzés trackback címe:

https://nepszavazo.blog.hu/api/trackback/id/tr445661691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása